Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk Elfogadom

Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
X

Email megosztás

Ha tetszik a és úgy gondolja, hogy ismerősét is érdekelné, akkor küldje el email-ben!

Az email elküldéséhez töltse ki az alábbi mezőket!

Ismerőse neve:
Ismerőse email címe:
Az Ön neve:
Az Ön email címe:
Írja be betűvel: 1 + 1 =
 
Mégse

Tisztelt Partnerünk!

 

Szeretnénk tájékoztatni Önt a robbanóanyagok prekurzorainak forgalmazásáról és használatáról szóló uniós rendeletről (2019/1148). Ezen rendelet a motorkerékpár akkumulátor forgalmazását is áttételesen érinti.

A rendelet hatályba lépése miatt, a külön savtartállyal csomagolt akkumulátorok értékesítése magánszemélyek számára nem engedélyezett 2021. február 1-jétől.

A kénsavat be kell tölteni az akkumulátorba, mielőtt az akkumulátort a magánszemélyeknek átadjuk.

Amennyiben motorkerékpár akkumulátort szeretne vásárolni áruházunkból, az alábbi változásokra kell felkészülnie:

  • A gyárilag üzembe helyezett akkumulátorok esetén nincs változás.
  • A „normál savas” típusokat csak személyesen tudja átvenni szaküzletünkben.
  • Az AGM technológiás akkumulátor vásárlása esetén, Ön megbízza cégünket azzal, hogy az akkumulátorba töltsük a savat, azaz üzembe helyezzük. Ebben az eseteben (tekintettel arra, hogy az akkumulátor és az akkumulátorsav elválaszthatatlanul összevegyül) nem tud élni a 14 napos elállási jogával.

 

Mi a rendelet célja?

Uniós szintű szabályokat hoz létre az elérhetővé tétel, a bevezetés, birtoklás és használat számára, az olyan anyagok és keverékek felhasználásával, amelyek visszaélést tehetnek lehetővé, házi készítésű robbanóanyagok előállításával.

Korlátozza a lakosság számára az ilyen anyagoknak vagy keverékeknek az elérhetőségét, és megköveteli, hogy bármiféle gyanús, az anyagokat érintő tranzakciót a megfelelő hatóságoknak jelenteni kell.

A rendelet tovább erősíti a robbanóanyagok jogellenes előállításának megelőzését szolgáló rendszert, ami válasz a terrorizmus és más súlyos, a közbiztonsággal kapcsolatos bűncselekmények miatti veszélyre.

 

Mellékletek:

Jogszabály megtekintése