Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk Elfogadom

Figyelem!

Biztosan törli?

TörlésMégse
X

Email megosztás

Ha tetszik a és úgy gondolja, hogy ismerősét is érdekelné, akkor küldje el email-ben!

Az email elküldéséhez töltse ki az alábbi mezőket!

Ismerőse neve:
Ismerőse email címe:
Az Ön neve:
Az Ön email címe:
Írja be betűvel: 1 + 1 =
 
Mégse

Gyakran ismételt kérdések

Érdemes a gyárinál nagyobb akkumulátort beszerelni?
Honnan tudom, milyen akkumulátor kell az autómba?
Hogyan kell garanciális ügyben eljárni?
Hogyan érvényesíthetem a garanciát?

Érdemes a gyárinál nagyobb akkumulátort beszerelni?

Minden esetben érdemes – főleg új autók esetén – a gyárinál nagyobb akkumulátor beszerelésén elgondolkozni. A gyári modellekbe általában csak a minimális rendszerkövetelményeket kielégítő akkumulátorokat szerelnek, amelyek gyakran hajlamosak a lemerülésre, akár egy hosszabb egy helyben állás, vagy járó motor hiánya melletti elektromos megerőltetés – például zenehallgatás – mellett.

Az autók motortere a legtöbb esetben lehetővé teszi, hogy a gyárinál lényegesen nagyobb méretű akkumulátort szereljünk be. A kapacitás az adott akkumulátor áramtároló képességét jelenti. Ha, tehát, az autónkba egy 44 Ah-ás akkumulátor került, azt minden további nélkül kicserélhetjük egy 55 Ah-ásra. Így biztosak lehetünk abban, hogy nagyobb elektromos terhelés vagy hosszabb üzemeltetés nélküli állapot esetén lemerüljön.

Nagyon sokan félnek attól, hogyha nagyobb indítóárammal rendelkező akkumulátort használnak, akkor az képes rövidzárlatot okozni a gépjármű elektromos rendszerében, ez azonban ebben a formában hamis információ.

A nagyobb indítóáram ugyanis csak azt jelenti, hogy az autónak kevesebbet kell izzítania ahhoz, hogy elinduljon a motor, sőt mi több, hideg időben is könnyedebb indítást tesz lehetővé.

Honnan tudom, milyen akkumulátor kell az autómba?

Akkumulátor vásárlás előtt a legnehezebb annak az eldöntése, hogy milyen márkájú és típusú akkumulátort helyezzünk az autónkba. A márka teljes egészében szubjektív véleményen alapul. Döntő lehet egy barát vagy egy autószerelő tanácsa, netán az, hogy melyik márka vált be az évek során.

A típus eldöntéséhez tisztában kell lennünk olyan adatokkal, mint autónkba balos vagy jobbos akkumulátor illik, mekkora méretű fér bele, illetőleg az hány amperórás (Ah) legyen és mekkora indítóárammal (A) bírjon.

Ha tudjuk, hogy jelenleg milyen akkumulátor van az autónkban, akkor van a legegyszerűbb dolgunk, hiszen ebben az esetben csak le kell olvasnunk róla a fontos adatokat. Ezekkel az információkkal akár már mi magunk is megvásárolhatjuk az akkumulátort.

A megfelelő akkumulátor kiválasztható az autótípus keresővel is a weboldalunkon.

Hogyan kell garanciális ügyben eljárni?

Az akkumulátorok automatizált gyártási folyamattal készülnek. A nagyon szoros minőségellenőrzés ellenére is sajnos becsúszhat egy-egy gyártási hiba, hiszen a gépek is hibázhatnak.

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a vásárlás után az autónkba szakszerűen beépített akkumulátor nem működik megfelelően, tehát nem indítja be az autót és nem is képes alaposan megforgatni az önindítót, úgy az akkumulátor lehet gyártási hibás. A gyártási hiba megállapítása mind az akkumulátor, mind az autó együttes kivizsgálásával történik, amelynek eredményétől függően a jótállásra kötelezett díjmentesen megjavítja vagy azonos típusúra kicserélni az akkumulátort.

Hogyan érvényesíthetem a garanciát?

Vannak azonban kizáró okok. Ha nem gyártási hibára vagy anyaghibára vezethető vissza a meghibásodás, hanem az nyilvánvalóan valami külső hatás miatt következett be, például a gépkocsi vagy a hálózati töltőberendezés hibája következtében sérült meg, ilyen esetben a jótállást nem lehet érvényesíteni.

A jótállás szintén nem érvényesíthető abban az esetben, ha nem a mi autótípusunkhoz való akkumulátort vásároltunk, például kisebb teljesítménnyel vagy indítóárammal rendelkezik az akkumulátor a szükségesnél, ami képes akár üzemzavarokat is előidézni a gépjárműben.

Ha jótálláson kívüli javításról vagy meghibásodásról van szó, így például töltésről, elektromos rendellenességről, nem rendeltetésszerű használatról, akkor a javítási költségek minden esetben a vevőt terhelik.

Jelen tájékoztató nem teljes körű, a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.

Hogyan érvényesíthetem a garanciát?

A jótállás érvényesítése rendkívül egyszerű, mindösszesen fel kell vennie a kapcsolatot a jótállási jegyen található szervizek egyikével.

A jóállás érvényesítése előtt minden esetben át kell esnie az akkumulátornak egy kötelező vizsgálaton, gyakran azonban az autónak az ellenőrzését is javasolt megtenni.

Hogyan kell garanciális ügyben eljárni?

Az így megállapított gyártási hiba esetén a jótállásra kötelezett díjmentesen megjavítja vagy azonos típusúra kicseréli az akkumulátort

Ha jótálláson kívüli javításról vagy meghibásodásról van szó, akkor a javítási költségek minden esetben a vevőt terhelik.

Jelen tájékoztató nem teljes körű, a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.